Одржан уште еден интензивен Даито рју Аикиџуџутсу семинар

Posted on Categories Почетна

И априлскиот интензивен Даито рју Аикиџуџутсу семинар донесе возбуда и внесе нова енергија на ист начин како и претходните настани досега.

Овој пат „на мени“ беа катите од првите три каталози, кои учителот Игор Довезенски постојано ги комбинираше, сакајќи на тој начин учениците самите да ја видат специфичноста на секое ниво посебно.

Инаку, од вчера Даито рју Македонија – Корју Доџо и официјално има нов член, а тоа е Елеонора Опачиќ, која веќе подолго време покажува интерес за оваа традиционална самурајска вештина. Со добивањето на „пасошот“ на интернационалната ДаитоКаи организација, таа ќе отвори една нова страница во нејзиниот живот.

На крајот да Ве известиме дека поради претстојното патување на инструкторот Довезенски во Јапонија, каде што ќе остане три недели во усовршување на Корју-то, во мај нема да се одржи интензивен Аикиџуџутсу семинар. Истиот ќе биде закажан во јуни.