Одржан деветтиот по ред „Кенџутсу под ѕвездите на Липац“

Posted on Categories Почетна

Деветтиот, а воедно и претпоследниот семинар „Кенџутсу под ѕвездите на Липац“, се одржа викендов на мистичната планина која секоја година во својата закрила ги собира Воините на доџото Пат кон Сонцето. 

За време на двата дена учесниците се потрудија да го задржат високиот стандард и одличната репутација која овој настан ја има уште од 2010 година, при што во саботата вежбаа цели шест, а во неделата четири саати.

Секако, тука не смее да се заборави ниту редовното чистење на манастирот и на дворот – акција која членовите на доџото секоја година ја организираат, а ниту пак стражата која ја даваат во текот на ноќта.

Дружењето како и секогаш беше на највисоко ниво, а извиците на учесниците уште долго време ќе одекнуваат низ магичната планина Липац.

Следната година за последен пат ќе се одржи овој неверојатен семинар кој испиша еден добар дел од историјата на Пат кон Соцето.