Одржан јунскиот Аикиџуџутсу семинар

Posted on Categories Почетна

Јунскиот интензивен семинар ги донесе на мени катите од Ханза Хандачи и Уширо Дори од третиот каталог (Санкаџо).

И саботата и неделата што изминаа, беа посветени на нападите кога едниот противник седи, а другиот стој, како и на сценаријата кога напаѓачот атакува од зад грб.

Учесниците уживаа во техниките кои за прв пат имаа можност да ги вежбаат, а на крајот на семинарот инструкторот Довезенски најави дека и следниот месец ќе се повторуват истите техники, но и ќе се предаваат неколкуте научени Јонкаџо, односно катите од четвртиот каталог.