Одржан семинар за Бо Шурикени

Posted on Categories Почетна

Иако Летниот Корју Камп беше посветен на Даито рју Аикиџуџутсу, тоа ниту најмалку не ја изгаси нашата жед за вежбање техники од оваа стара и благородна самурајска школа.

Токму затоа одлучивме првиот интензивен тренинг во второто полугодие на 2018-та да биде посветен на усовршувањето на техниките на фрлање Бо Шурикени. И тоа со исти такви Шурикени какви што користел и секогаш со себе ги носел легендарниот Сокаку Такеда.

Бидејќи не сакаме многу јавно да споделуваме, кога станува збор за техники со оружје, останува да Ве поканиме на следниот ваков настан, при што самите ќе ја почуствувате возбудата која се јавува за време на учењето и ракувањето со Бо Шурикени.
А во оваа прилика Ве покануваме да присуствувате на Аикиџуџутсу семинарот што ќе се одржи следниов викенд во Хомбу Доџо-то.