Во Скопје одржан ноемврискиот Аикиџуџутсу семинар

Posted on Categories Почетна

Во скопското доџо на „Даито рју Македонија“ се одржа ноемврискиот Аикиџуџутсу семинар. На настанот учествуваа десетина членови на Организацијата „Пат кон Сонцето“, како и еден учесник од Русија, со што семинарот доби меѓународен карактер.

Во текот на двата дена (сабота и недела), инструкторот Игор Довезенски подучуваше кати од првите три нивоа на вештината (иккаџо, никаџо и санкаџо), а динамиката како и секогаш беше пеколна.

Следниот Даито рју семинар ќе се одржи во декември. Следете не.