Одржан последниот Аикиџуџутсу семинар за 2018-та

Posted on Categories Почетна

Скромно и со помала бројка од вообичајната, се одржа и последниот Даито рју Аикиџуџутсу семинар за 2018-та година.

Во саботата, инструкторот Игор Довезенски предаваше кати од вториот (Никаџо), додека во неделата од првиот каталог (Иккаџо) на Хиден Мокуроку.

Во следната година ветуваме уште посилни тренинзи и уште поголема посветеност кон оваа стара самурајска традиција.

Ви посакуваме среќни новогодишни и божиќни празници.