Одржан првиот интензивен семинар во новото полугодие на 2015-та

Posted on Categories Почетна

Викендов се одржа првиот интензивен семинар во новото полугодие на 2015-та година. 

За време на настанот се вежбаа катите од идори, ханза хандачи, тачи аи и уширо дори од првиот каталот на вештината (икаџо), а последната сесија односно неделната беше резервирана за неколку кати од никаџо. 
И покрај заморот што се чувствуваше поради високиот интензитет на вежбањето, како и секогаш учесниците дадоа се од себе и ниту еднаш не застанаа за време на тренингот на техниките на оваа благородна и стара самурајска боречка вештина.
Следниот семинар е закажан за 17/18 октомври.