Одржан првиот Даито рју семинар во новата година

Posted on Categories Почетна

На исклучително ладно време со температура во доџо-то под нула, инструкторот Довезенски го одржа првиот семинар во новата 2016-та година. Иако прозорците и водата во шишињата беа замрзнати, а стопалата пожолтени од премрзнување, никој од учесниците ниту еднаш не се пожали поради условите кои ги имавме за време на тренингот. 

За време на настанот, Довезенски подучуваше девет техники од вториот каталог на Даито рју Аикиџуџутсу (Никкаџо) односно ги предаваше катите: Коте Зуме, Гјаку Дасуки, Хиџи Киџики, Коха Гаеши и Шуто Зуме од Идори, како и Гјаку Дасуки, Хиџи Отоши, Куби Наге и Сусо Бараи од Тачи Аи. 
Следниот Даито рју семинар со инструкторот Довезенски ќе се одржи на 14 февруари.