Одржан мајскиот интензивен семинар за Даито рју Аикиџуџутсу

Posted on Categories Почетна

Викендов што измина во Хомбу Доџо-то на Организацијата „Пат кон Сонцето“ се одржа мајскиот интензивен семинар. 
Како што е веќе познато, Даито рју Македонија секој месец одржува по еден викенд-интензивен семинар на кој што инструкторот Игор Довезенски ги подучува своите ученици на техниките од оваа стара и благородна самурајска вештина.

На последниот настан, почетниците имаа можност да се запознат со катите од првиот каталог (Икаџо), додека понапредните ги вежбаа и техниките од вториот каталог познат под името Никаџо. 

Како и на секој интензивен семинар во главното доџо на „Пат кон Сонцето“, Довезенски несебично го споделуваше своето знаење, а го предаваше со објаснувања за најситните детали за школата. Секако, учениците постојано имаа можност да поставуваат прашања на кои веднаш добиваа одговор од страна на инструкторот.

На крајот беше договорено следниот семинар да се одржи при крајот на месецот јуни. Ве покануваме да ни се придружите во тренинзите.