Одржан семинарот „Даито Гашуку Осаме“

Posted on Categories Почетна

Даито рју Македонија – Корју Доџо ја имаше таа чест да ја „затвори“ годината и да го организира последниот семинар за 2016-та во Доџо-то за изучување класични јапонски боречки вештини „Пат кон Сонцето“.

На настанот учествуваа вкупно 12 членови, кои без разлика на нивното звање или вештина, меѓусебно си помагаа и надополнуваа вежбајќи ги катите од првото ниво на Хиден Мокуроку. 

За време на семинарот, учесниците беа следени од будното око на инструкторот Игор Довезенски, потпомогнат од асистентот Марко Опачиќ. 

Особено внимание беше посветено на техниките за полагање за шести кју (роккју), со цел да им се помогне на кандидатите кои во текот на утрешниот ден ќе бидат тестирани. 

По завршувањето на настанот, учесниците се дружеа меѓусебе со топол чај и премиера на филм со боречка тематика.

Им посакуваме многу здравје и среќа во новата 2017-та година на сите наши членови и пријатели. 

Продолжуваме со уште посилно темпо!