Одржан последниот Аикиџуџутсу интензивен семинар за првото полугодие

Posted on Categories Почетна

Во Хомбу Доџо-то на Организацијата „Пат кон Сонцето“, викендов што измина се одржа последниот семинар за Даито рју Аикиџуџутсу за првото полугодие на 2017-та.

За време на настанот учесниците вежбаа и проучуваа кати од првите три нивоа: Иккаџо, Никкаџо и Санкаџо.

Инструкторот Игор Довезенски ги објаснуваше техниките во најситни детали, при тоа одржувајќи и кратко предавање за историјата и создавањето на вештината.

Слободното време помина во кино-проекција на филм со нинџа тематика, при што како и секогаш до израз дојде семејната атмосфера која задолжително се создава за време на семинарите во Хомбу Доџо-то на „Пат кон Сонцето“.

Сега следува едномесечна пауза, бидејќи членовите на Даито рју Македонија – Корју Доџо, секоја година партиципираат на Летниот Нинџа Камп на Буџинкан Македонија, по што редовните тренинзи и семинари ќе продолжат во септември.

Ви посакуваме долго и пријатно лето!