Одржан последниот Даито рју Аикиџуџутсу семинар за 2017-та

Posted on Categories Почетна

Вчера се одржа последниот Даито рју Аикиџуџутсу семинар за 2017-та, при што Самураите на Корју Доџо-то имаа можност повторно да ги вежбаат катите од третиот каталог на оваа благородна вештина.

За време на настанот учесниците ги повторија повеќето форми од Идори и од Тачи Аи, а инструкторот Игор Довезенски се потруди да ги објасни сите детаљи поврзани со истите.

Првиот семинар во новата година веќе е закажан, а доколку сакате да земете учество и да ја почуствувате магијата на Аикиџуџутсу, пишете ни навреме на нашиот и-мејл.

Ви посакуваме среќни новогодишни и божиќни празници!