Одржан подготвителниот Аикиџуџутсу семинар

Posted on Categories Почетна

Поради учество на нашите Воини на претстојниот семинар со Сенсеи Черта во Софија (Бугарија), вчера во скопското доџо на Даито рју Македонија, се одржа подготвителниот Аикиџуџутсу семинар.

За време на настанот, шидоин Игор Довезенски детаљно ги предаваше и ги објаснуваше техниките од Аики Таисо, а особено внимание им посвети на ударите (Аики Кенпо).

Во вториот дел од семинарот, учесниците ги повторија катите од првиот каталог – Иккаџо.

Што детално ќе се случува за време на меѓународниот семинар со Сенсеи Черта во Бугарија – во следниот Извештај.