Одржани мајскиот Аикиџуџутсу семинар и вонредното полагање за ученички степен

Posted on Categories Почетна

За време на интензивниот Аикиџуџутсу семинар што се одржа  викендов што измина, нашиот член Таки Гаковски успешно положи за трети кју.

Да споменеме и дека семинарот помина во одлична атмосфера, а за време на настанот се изучуваа и повторуваа техниките од Ханза Хандачи и Уширо Дори од Иккаџо, Никаџо и Санкаџо (првите три каталози).

Следниот интензивен семинар ќе се одржи на 22/23 јуни. Ве очекуваме.