Одржан претпоследниот Аикиџуџутсу семинар во првото полугодие

Posted on Categories Почетна

Викендов во Хомбу Доџо-то на Организацијата „Пат кон Сонцето“ се одржа претпоследниот Аикиџуџутсу семинар во првото полугодие на 2019-та.

Во текот на двата дена, учесниците од Корју Доџо-то на Даито рју Македонија ги повторија сите кати од првото (Иккаџо) и второто (Никаџо) ниво на Хиден Мокуроку.

Тренингот, како и секогаш кога станува збор за интензивните Даито рју Аикиџуџутсу семинари, беше жесток, напорен и динамичен, а членовите на доџото ниту еднаш не се пожалија на замор или на болка.

Ги повикуваме сите заинтересирани да се пријават за учество на последниот Аикиџуџутсу настан за првото полугодие, а кој ќе се одржи на 6 и 7 јули.