Одржан последниот Аикиџуџутсу семинар за првото полугодие

Posted on Categories Почетна

Викендов што измина, во Хомбу Доџото на Организацијата „Пат кон Сонцето“ се одржа последниот Даито рју Аикиџуџутсу семинар за првото полугодие на 2019-та година.

Како што секогаш се случува на овие семинари во централното доџо, тренингот беше жесток и исцрпувачки, но токму тоа е карактесристиката на оваа школа и на начинот како таа се вежба во Даито рју Македонија.

Со несмален изнензитет, ќе продолжиме од септември, кога ќе биде закажан првиот Аикиџуџутсу семинар за второто полугодие.