Одржан првиот Аикиџуџутсу семинар во новото полугодие

Posted on Categories Почетна

Викендов во Хомбу Доџо-то на „Пат кон Сонцето“ се одржа првиот интензивен Даито рју Аикиџуџутсу семинар во новото полугодие.

За време на настанот, учесниците ги вежбаа техниките од првиот и од вториот каталог на Хиден Мокуроку, со препознатливата жестина типична на членовите на Корју Доџо-то.

Следниот месец ќе се обработуваат и повторуваат техниките од третиот каталог – Санкаџо.