Одржан семинарот со шиханот Антонино Черта (05.11.2013)

Posted on Categories Почетна

Единствениот
нејапонски шихан за Даито рју Аикиџуџутсу, Антонино Черта, викендов што
измина одржа семинар за учениците на Даито рју Македонија – Корју Доџо.

Настанот беше подржан од
страна на Организацијата за изучување на јапонски борбени вештини „Пат
кон Сонцето, а на него учествуваа вкупно девет нејзини членови.

Како
и секогаш, сенсеи Черта несебично се трудеше да го пренесе своето
знаење навлегувајќи во најситните детаљи од катите на Никкаџо.
Учесниците цело време вежбаа напорно и не се штедее ниту за миг.

За
време на семинарот, шиханот Черта и официјално ја додели дипломата за
шодан и лиценцата за шибу чо на неговиот претставник за Македонија, Игор
Довезенски.

На крајот, сакаме да
изразиме голема благодарност до нашиот учител Антонино Черта и да му
посакаме одлично здравје. Следната година се гледаме повторно во
Македонија.