Одржан последниот Даито рју семинар во првото полугодие на 2015-та

Posted on Categories Почетна

Со мало задоцнување, поради обврските околу подготовките на Летниот Корју Камп, го објавуваме извештајот за последниот Даито рју семинар во првото полугодие на 2015-та. 

За време на настанот, инструкторот Игор Довезенски обрна посебно внимание на катите Уширо Дори (зафати од зад грб), од првиот каталог (Иккаџо) на Даито рју Аикиџуџутсу. 
Во текот на вториот ден, инструкторот ги предаваше катите од Никкаџо, со акцент на Идори и Тачи Аи. 
На крајот од семинарот, учесниците изјавија дека со нетрпение го чекат септември, кога повторно ќе се започне со редовните семинари во Хомбу Доџо-то на Пат кон Сонцето, а секако во организација на Даито рју Македонија – Корју Доџо.