Одржан февруарскиот Даито рју семинар

Posted on Categories Почетна

Февруарскиот семинар за Даито рју Аикиџуџутсу и овој пат се одржа во скопското Корју Доџо. Веќе од следниот месец, месечните семинари се селат во Хомбу Доџо-то на Пат кон Сонцето, во долината под планината Липац. 

Овој пат тема на настанот беше Ханза Хандачи од каталогот на Никаџо.
Инструкторот Довезенски детално ги предаде и објасни сите пет кати, по што учениците внимателно и посветено ги повторуваа. Последниот саат беше резервиран за повторување на катите од првиот каталог (Иккаџо), со цел да се провери знаењето и напредокот на членовите на Корју Доџо-то.
Полека се наближува и датумот кога нашиот Учител, Антонино Черта, ќе ја посети нашата земја со цел повторно да ни пренесе дел од своето богато знаење за оваа стара и благородна самурајска вештина.