Одржан ноемврискиот Даито рју Аикиџуџутсу семинар

Posted on Categories Почетна

Со завршувањето на летната сезона и затворањето на Хомбу Доџо-то на организацијата „Пат кон Сонцето“, регуларните месечни Даито рју Аикиџуџутсу семинари се селат во скопското доџо.

Во неделата што измина, инструкторот Игор Довезенски го одржа ноемврискиот Аикиџуџутсу семинар на кој се вежбаа техниките од првиот каталог – Иккаџо.

Во наредните недели очекувајте го известувањето за точниот датум на декемврискиот семинар, а дотогаш прочитајте и дознајте нешто повеќе за оваа благородна и стара самурајска вештина.

Одржан октомврискиот Аикиџуџутсу интензивен семинар

Posted on Categories Почетна

Санкаџо односно катите од третото ниво, беше темата на октомврискиот Даито рју Аикиџуџутсу интензивен семинар што се одржа викендов во Хомбу Доџо-то на Организацијата „Пат кон Сонцето“.

За време на настанот, учесниците под водство на инструкторот Игор Довезенски ги извежбаа сите форми од Идори, Ханза Хандачи, Тачи Аи и Уширо Дори.

Следниот Аикиџуџутсу семинар ќе се одржи на крајот на ноември во скопското доџо во населбата Аеродром.

Одржан првиот Аикиџуџутсу семинар во новото полугодие

Posted on Categories Почетна

Викендов во Хомбу Доџо-то на „Пат кон Сонцето“ се одржа првиот интензивен Даито рју Аикиџуџутсу семинар во новото полугодие.

За време на настанот, учесниците ги вежбаа техниките од првиот и од вториот каталог на Хиден Мокуроку, со препознатливата жестина типична на членовите на Корју Доџо-то.

Следниот месец ќе се обработуваат и повторуваат техниките од третиот каталог – Санкаџо.

Одржан последниот Аикиџуџутсу семинар за првото полугодие

Posted on Categories Почетна

Викендов што измина, во Хомбу Доџото на Организацијата „Пат кон Сонцето“ се одржа последниот Даито рју Аикиџуџутсу семинар за првото полугодие на 2019-та година.

Како што секогаш се случува на овие семинари во централното доџо, тренингот беше жесток и исцрпувачки, но токму тоа е карактесристиката на оваа школа и на начинот како таа се вежба во Даито рју Македонија.

Со несмален изнензитет, ќе продолжиме од септември, кога ќе биде закажан првиот Аикиџуџутсу семинар за второто полугодие.

Одржан претпоследниот Аикиџуџутсу семинар во првото полугодие

Posted on Categories Почетна

Викендов во Хомбу Доџо-то на Организацијата „Пат кон Сонцето“ се одржа претпоследниот Аикиџуџутсу семинар во првото полугодие на 2019-та.

Во текот на двата дена, учесниците од Корју Доџо-то на Даито рју Македонија ги повторија сите кати од првото (Иккаџо) и второто (Никаџо) ниво на Хиден Мокуроку.

Тренингот, како и секогаш кога станува збор за интензивните Даито рју Аикиџуџутсу семинари, беше жесток, напорен и динамичен, а членовите на доџото ниту еднаш не се пожалија на замор или на болка.

Ги повикуваме сите заинтересирани да се пријават за учество на последниот Аикиџуџутсу настан за првото полугодие, а кој ќе се одржи на 6 и 7 јули.