Интензивен викенд семинар за Даито рју во Хомбу Доџо-то на „Пат кон Сонцето“

Posted on Categories Почетна

Во Хомбу Доџо-то на Организацијата за изучување на традиционални јапонски боречки вештини „Пат кон Сонцето“, следниот викенд односно на 12 и 13 јули, ќе се одржи интензивен викенд семинар за Даито рју Аикиџуџутсу. Тема на настанот ќе бидат катите од нивоата Иккаџо и Никкаџо.

Семинарот ќе се одржи под водство на инструкторот Игор Довезенски, единствениот носител на титулата шидоин за Даито рју Аикибудо на балканскиот полуостров, а на истиот можат да присуствуваат сите заинтересирани лица за оваа древна јапонска боречка вештина. 
Доколку имате некакви прашања, слободно обратете со преку нашето поштенско сандаче.