Успешно заврши Зимскиот интензивен семинар за Даито рју

Posted on Categories Почетна

Со полагањето за повисоки ученички степени, што во неделата се одржа во Даито рју Македонија – Корју Доџо, успешно заврши зимскиот интензивен семинар кој траеше вкупно шест недели. 

Во текот на целиот настан, учесниците имаа можност да ги вежбаат основите на Атеми Ваза, како и сите кати од првиот каталог, познат под името иккаџо. 
Како што веќе споменавме, на крајот четворица од учениците успешно положија за повисок степен односно Зоран Т. и Драгана Л. за шести, додека Тодор А. и Моника Ш. за петти кју. 
За следната година посакуваме уште поголем напредок во Даито рју Аикиџуџутсу, како и уште поголема посветеност кон оваа прекрасна и благородна самурајска вештина.