Последен Даито рју Аикиџуџутсу семинар во првото полугодие на 2015-та

Posted on Categories Почетна

На 11/12 јули, во Хомбу Доџо-то на Организацијата за изучување традиционални јапонски борбени вештини „Пат кон Сонцето“, инструкторот Игор Довезенски ќе го одржи последниот семинар во првото полугодие за Даито рју Аикиџуџутсу. 

За време на настанот, Довезенски ќе посвети особено внимание на Уширо Ваза техниките од Иккаџо, но ќе се вежбаат и кати од Никкаџо. 
Сите заинтересирани членови на „Пат кон Сонцето“ се добредојдени да дојдат на семинарот и преку тренинг со членовите на Корју Доџо-то да се запознаат со оваа стара и благородна самурајска вештина. Бидејќи вообичајно Даито рју се вежба во мали групи, на сите учесници ќе им биде посветено максимално време и внимание со цел што подобро да ги извежбаат техниките на вештината. 
Пријавување за учество на: daito_macedonia@yahoo.com