Одржан февруарскиот Аикиџуџутсу семинар

Posted on Categories Почетна

Вториот, а воедно и последниот Аикиџуџутсу семинар во Скопје за првото полугодие на 2020-та, се одржа во неделата во просториите на Даито рју Македонија – Корју Доџо.

Учесниците на настанот ги повторија сите кати од првиот каталог (Иккаџо), во една прекрасна и крајно позитивна атмосфера.

Веќе од март, тренинзите за оваа благородна самурајска школа се селат во Хомбу Доџо-ти на „Пат кон Сонцето“ во долината на Липац.