Одржан февруарскиот Даито рју Аикиџуџутсу семинар

Posted on Categories Почетна

Последниот семинар за Даито рју Аикиџуџутсу во Скопје за првото полугодие се одржа во неделата во доџо-то на Организацијата „Пат кон Сонцето“.
На семинарот присуствуваа десетина членови кои за четири саати успеава да ги повторат сите кати од Идори и од Тачи Аи од вториот каталог (Никаџо).

Освен одличната атмосфера што владееше постојано додека траеше настанот, треба да се спомене и неверојатната посветеност кон вештината која што на дело беше демонстрирана од страна на учесниците.

На крајот, инструкторот Довезенски им соопшти на членовите на Корју Доџо дека од март повторно се отвораат вратите на Хомбу Доџо-то во долината под планината Липац и дека следниот Даито рју Аикиџуџутсу семинар таму ќе биде организиран.