Одржан првиот Аикиџуџутсу семинар во новата година

Posted on Categories Почетна

Во скопското Доџо на Организацијата „Пат кон Сонцето“, вчера се одржа првиот семинар во новата 2023-та година. На настанот присуствуваа дванаесет членови кои во текот на четирите саати предвидени за семинарот, неуморно ги изучуваа и повторуваа катите од второто ниво – Никаџо.

Иако учесниците беа на најразлична возраст, тоа не ги спречи да уживаат во одличната атмосфера што секогаш лебди во воздухот кога станува збор на семинарите организирани од Даито рју Македонија – Корју Доџо.

За првото полугодие, останува да се одржи уште еден семинар во Скопје, а потоа од март тренинзите ќе се префрлат во нашето Хомбу Доџо, лоцирано во долината под планината Липац