Одржан последниот Аикиџуџутсу семинар за 2023-та

Posted on Categories Почетна

Во скопското доџо на Даито рју Македонија, вчера се одржа последниот семинар за 2023-та година. Темата беше Иккаџо односно првите триесет кати на Хидден Мокуроку.

На настанот учествуваа десетина членови кои со своето учество оддадоа почит кон школата која ја учиме благодарение на нашиот учител Антонино Черта.

Следниот Даито рју Аикиџуџутсу семинар ќе се одржи во јануари. Ве очекуваме заедно да уживаме во магичниот свет на древната и благородна самурајска вештина создадена од моќното семејство Такеда.