Учителот Довезенски одржа тренинг-семинар во Нови сад

Posted on Categories Почетна

Учителот и претставникот на Даито рју Аикиџуџутсу за Југоисточна Европа, Игор Довезенски, одржа тренинг-семинар за оваа древна и благородна самурајска вештина во Нови Сад (Република Србија).

Настанот беше организиран од страна на Срџан Црногорац – Црни, долгогодишен пријател на Довезенски, а на него освен членовите на Буџинкан Сатори Доџо, учествуваа и двајца новосадски инструктори за Аикидо.

На крајот, учесниците презадоволни од наученото, изразија желба оваа соработка да продолжи и во иднина.