Никаџо - еднодневен Аикиџуџутсу семинар

Posted on Categories Почетна

Првиот Аикиџуџутсу семинар во новата 2022 година се одржа во саботата, во скопското Доџо на Даито рју Македонија.

Темата на настанот беше Никаџо, односно катите од вториот каталог на Хиден Мокуроку.

Се надеваме дека оваа година, ќе успееме да го зголемиме бројот на членови во нашето Аикиџуџутсу доџо, кое заедно со Буџинкан Македонија и Катори Шинто рју Македонија се дел од Организацијата за изучување класични јапонски борбени вештини – Пат кон Сонцето.

Следниот Даито рју семинар ќе се одржи во февруари, а воедно Ве известуваме дека годишниот Извештај за работата на Организацијата „Пат кон Сонцето“ е објавен на веб-страницата на Буџинкан Македонија.