Одржан февруарскиот Даито рју семинар

Posted on Categories Почетна

Во саботата во скопското Доџо се одржа февруарскиот Даито рју Аикиџуџутсу семинар. На настанот учествуваа седуммина членови на Организацијата „Пат кон Сонцето“, сите на најразлична возраст.

Најмладите учесници за прв пат имаа можност да се сретнат со оваа благородна самурајска вештина, при што многу им се допадна школата која што веќе 12 години е дел од програмата на Организацијата.

Веќе од март, Даито рју семинарите се селат во Хомбу доџото во долината под Липац, па така сите заинтересирани ќе можат да се придружат во овој храм на јапонската култура и традиција во Македонија.