Даито рју викенд -семинар во Хомбу

Posted on Categories Почетна

Со Даито рју Аикиџуџутсу викенд-семинарот во Хомбу Доџото на Организацијата „Пат кон Сонцето“, се отвори новата сезона за годината 2022-ра во овој храм на класичните јапонски боречки вештини во Македонија.

На настанот учествуваа шестмина членови на доџото кои во текот на двата дена уживаа во катите од нивоата Никаџо и Санкаџо. Секако, покрај тренингот, не изостана ниту прекрасната дружба која што секој пат е присутна за време на нашите семинари, а јаготка на шлагот беше полагањето за 5 кју (во Нинџутсу) на нашиот член Дамјан Серафимовски.

Следниот Даито рју семинар ќе се одржи во април, така што не пропуштајте да бидете дел од оваа прекрасна вештина која во Македонија е донесена и афирмирана од страна на учителот Игор Довезенски и неговото Даито рју Македонија – Корју Доџо.