Заврши и априлскиот Даито рју Аикиџуџутсу семинар

Posted on Categories Почетна

Априлскиот Даито рју Аикиџуџутсу семинар што се одржа викендов во Хомбу Доџото на Организацијата „Пат кон Сонцето“ донесе нови возбуди и создаде дополнителни спомени во нашите животи.

За време на настанот, учесниците имаа можност да ги вежбаат катите од нивото Иккаџо, кои учителот Игор Довезенски повторно детално ги објаснуваше при тоа објаснувајќи и нивни варијанти (хенка).

Како и на секој семинар во Хомбу, не изостана ниту прекрасното дружење, а овој пат Довезенски ги изненади своите ученици со нудли со зеленчук кој ги зготви надвор во вог-тава.

Да споменеме и дека за своите заслуги, како и за одличната техника што ја поседува, на Таки Гаговски му беше доделен Никју (втори кју), а на вонредното нинџутсу полагање кое се одржа за време на паузата меѓу двата тренинга, Петар Довезенски успешно положи за 9-ти кју.