Се одржа мајскиот Даито рју Аикиџуџутсу семинар

Posted on Categories Почетна

Мајскиот Даито рју Аикиџуџутсу семинар се одржа во саботата во Хомбу Доџото на Организацијата „Пат кон Сонцето“.
Покрај членовите на Корју Доџото на Даито рју Македонија, учество земаа и неколкумина членови на Буџинкан Македонија.

На семинарот се вежбаа катите од второто ниво (Никаџо), а учителот Довезенски сподели некои ситни детаљи, со цел да се подобри техниката на учениците.

Присутните како и секогаш беа воодушевени од техниките на оваа стара и благородна самурајска традиција.