Прв семинар во 2024-та

Posted on Categories Почетна

Во организација на Даито рју Македонија -Корју Доџо, во неделата се одржа четири часовен семинар за аикиџуџутсу. На семинарот учествуваа 10-тина членови на Организацијата „Пат кон Сонцето“ кои неуморно го впиваа знаењето за оваа благородна јапонска самурајска борбена вештина.

Инструкторот Игор Довезенски предаваше техники од третиот каталог на Хиден Мокуроку, при што мора да се признае дека е малку потежок од претходните два.
На крајот, задоволни од наученото, учесниците изјавија дека едвај го чекаат февруарското издание на семинарот.