Одржан февруарскиот Аикиџуџутсу семинар

Posted on Categories Почетна

Последниот Даито рју Аикиџуџутсу семинар за првото полугодие на 2024та година, се одржа во неделата во скопското Корју Доџо на Даито рју Македонија.

Покрај техниките од Иккаџо, на големо изненадување на учесниците, учителот Игор Довезенски ги предаде и првите четири кати од четвртото ниво – Јонкаџо.

Веќе од март, семинарите за Даито рју Аикиџуџутсу се селат во Хомбу Доџото во долината под Липац.